پرش به مطلب اصلی

نقش حیاتی این ۲ عامل در تداوم نوسان مثبت قیمت طلا و سکه

· خواندن 4 دقیقه

نقش حیاتی این ۲ عامل در تداوم نوسان مثبت قیمت طلا و سکه

اقتصادنیوز : بررسی‌های تکنیکالی اقتصادنیوز نشان می‌دهد محدوده‌های حمایتی و مقاومتی کلیدی نیز نقشی حیاتی در تعیین حرکت بعدی بازار ایفا خواهند کرد

نقش حیاتی این ۲ عامل در تداوم نوسان مثبت قیمت طلا و سکه

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه اولین هفته آذر را با اندوخته‌ای از روند صعودی هفته گذشته آغاز خواهد کرد و در حالی به استقبال معاملات می‌رود که در روز پنجشنبه قیمت طلای آبشده و سکه امامی در کانال‌های جدید نوسان دادند. 

نوسان مثبت قیمت دلار و طلای جهانی، مهم ترین عامل موثر بر صعود قیمت‌ها در هفته گذشته بود؛ روندی که در پی تشدید «تنش‌های ژئوپلیتیک میان روسیه و اوکراین» و صدور «قطعنامه شورای حکام علیه ایران»، رشد قابل توجه ارزش طلای جهانی را به همراه داشت. 

در همین راستا، طلای آبشده که هفته را با قیمت ۱۸ میلیون تومان آغاز کرده بود، به کانال ۱۹ میلیون تومان رسید و قیمت سکه امامی نیز از مرز ۵۰ میلیون تومان عبور کرده و در محدوده ۵۲ میلیون تومان تثبیت شد.

با این حال،‌ قیمت طلای جهانی روز جمعه صعودی بود و پس از مدت‌ها به کانال ۲۷۰۰ دلار راه پیدا کرد. ارزش این فلز گرانبها در لحظه نگارش این گزارش به ۲۷۱۲ دلار رسیده است.

تحلیلگران بازارهای مالی معتقدند،‌ تشدید حملات موشکی میان روسیه و اوکراین، توجه سرمایه‌گذاران را دوباره به طلا -به‌عنوان یک دارایی امن- جلب کرده است؛ موضوعی که می‌توان آن را ناشی از نگرانی‌ها درباره ریسک‌های ژئوپلیتیک دانست.

از سوی دیگر طلای آبشده نیز روز پنج‌شنبه معاملات را در ۱۹ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان به پایان رساند و در معاملات پشت خطی در همین محدوده نوسان داد. قیمت طلای آبشده معاملات پشت‌خطی روز جمعه را نیز با گپ مثبت آغاز کرد و در پله هفتم و هشتم کانال ۱۹ میلیون تومان نوسان داد.

قیمت سکه امامی نیز روز پنجشنبه را با قیمت ۵۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان به پایان رساند و در معاملات پشت خطی روز جمعه در میانه کانال ۵۲ میلیون تومان نوسان داد. نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب با قیمت ۲۶ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان و ۱۶ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان معامله شدند و سکه گرمی هم هفت میلیون و ۸۰۰ هزار تومان نرخ‌گذاری شد.

براساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز از معامله گران فنی، بررسی‌های تکنیکالی نشان می‌دهد که محدوده حمایتی کلیدی سکه امامی در ۵۲ میلیون تومان قرار دارد و شکسته شدن این سطح می‌تواند سکه را به سمت حمایت بعدی در ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان سوق دهد. از سوی دیگر، مقاومت اول سکه در سطح ۵۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قرار دارد و در صورت عبور از این سطح، مقاومت دوم در ۵۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خواهد بود.

این گروه معتقدند در صورت تثبیت قیمت سکه بالای مرز مقاومت ۵۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، شاهد تقویت روند صعودی و حرکت قیمت به سمت مرز مقاومت ۵۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خواهیم بود. از سوی دیگر، در صورت شکست حمایت ۵۲ میلیون تومان و تثبیت زیر آن، فشار فروش می‌تواند قیمت را به سمت حمایت ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان کاهش دهد.

از سوی دیگر، تکنیکالیست‌های بازار طلا بر این باورند که محدوده حمایت اول طلای آبشده در ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و حمایت دوم در ۱۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قرار دارد. همچنین مقاومت‌های کلیدی این فلز گرانبها در سطوح ۱۹ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان و ۲۰ میلیون تومان مشاهده می‌شود. به عقیده این گروه، در صورت عبور قیمت طلا از مقاومت ۱۹ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان و تثبیت قیمت بالای این سطح، احتمال حرکت به سمت کانال ۲۰ میلیون تومان وجود دارد. از سوی دیگر، در صورت کاهش قیمت و شکست حمایت ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، احتمال افت تا محدوده ۱۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قوت خواهد گرفت.

در نهایت، بررسی‌های تکنیکالی اقتصادنیوز نشان می‌دهد محدوده‌های حمایتی و مقاومتی کلیدی نیز نقشی حیاتی در تعیین حرکت بعدی بازار ایفا خواهند کرد

منبع: donya-e-eqtesad.com