پرش به مطلب اصلی

داستان بورس پس از رکورد جدید

· خواندن 5 دقیقه

داستان بورس پس از رکورد جدید

دنیای اقتصاد -محمد نعمت‌زاده : بورس روز چهارشنبه، با شکستن سقف تاریخی خود به استقبال آخر هفته رفته‌است و به‌رغم هیجان و ترس‌‌‌‌‌های زیاد در بازار، اغلب کارشناسان در زمینه تداوم رشد بورس و ادامه‌‌‌‌‌دار‌بودن آن، اتفاق‌نظر دارند.

داستان بورس پس از  رکورد جدید

گام صعودی بعدی در تیر رس کدام گروه‌هاست؟

جنانی copy

امیرحسین جنانی، تحلیلگر بازار سرمایه ارزیابی خود را در مورد روند بازار این‌چنین بیان کرد: با زدوده‌شدن ترس و هیجان در بازار، شاخص از سقف تاریخی خود عبور کرد و  به‌نظر می‌رسد که در آینده نیز بر ترس‌‌‌‌‌های خود غلبه خواهدکرد.

بورس روزهای پایانی آذرماه را در حالی پیش‌می‌برد که‌ درجه ترس شاخص از اتفاقات چارتی و روانی کمتر شده و اطمینان آن به ایجاد یک روند مطمئن و همچنین جو  بنیادی نسبتا قوی، بیشتر شده‌است و نمی‌تواند فضای غیرمنطقی و تحلیلی را برای بازار رقم بزند؛ که نتیجه از بین‌‌‌‌‌رفتن ترس بازار و افزایش حجم معاملات است. در بازار حجم و ارزش معاملات بسیار چشم‌‌‌‌‌نواز شده و باعث ایجاد ثبات و کف‌‌‌‌‌سازی قیمتی شده‌است.

 وی افزود: جریان پول در ادامه به سمت نمادهایی خواهد رفت که از رشد اخیر بازار سرمایه جامانده‌‌‌‌‌اند و می‌توانند جبران‌‌‌‌‌کننده مسیر‌ طی‌شده‌ باشند.

یکی از راه‌های مناسب برای سنجش بورس ارزش دلاری است. در این زمینه جنانی گفت: مقایسه ارزش بازار دلاری با دوره‌‌‌‌‌های گذشته ابزار خوبی برای نشان‌دادن جاماندگی بازار است، اما نمی‌تواند مقیاس خوبی برای حضور یا عدم‌حضور در بازار باشد.

بازار ریسک‌‌‌‌‌های آینده را زیر ذره‌‌‌‌‌بین قرار می‌دهد و به‌طور حتم عقب‌‌‌‌‌ماندگی می‌تواند نقش یک چراغ‌راه را ایفا کند. وی در ادامه اضافه کرد: وزن افزایش نرخ ارز، نرخ نیما و قیمت دلار توافقی در گزارش‌های مالی بالا خواهد بود و بورس از این ناحیه نقش یک موتور محرک را خواهدداشت.

کارشناس بازار سرمایه در مورد گواهی‌سپرده نقره گفت: بررسی ارزش معاملات بازارهای مالی و مشتقه و مقایسه آن با ارزش کل معاملات بورس‌کالای ایران حاکی از آن است که طی سال‌های اخیر، سهم بازارهای مالی و مشتقه نسبت به بازار فیزیکی روند روبه‌‌‌‌‌رشدی را دنبال‌کرده و این روند افزایشی نشان می‌دهد؛ روند توسعه‌‌‌‌‌ای بورس‌کالا از مسیر اوراق‌بهادارسازی می‌گذرد. سهم بازارهای مالی و مشتقه از 5‌درصد ارزش کل معاملات بورس‌کالا در سال‌1400 به 18‌درصد در 9ماهه منتهی به 19 آذر ماه امسال و رقم آن از 34‌همت به 260‌همت رشد داشته‌است.

جنانی ادامه‌داد: با توجه به رفع چالش مالیاتی معاملات گواهی‌سپرده کالایی پیوسته کالاهای صنعتی و راه‌اندازی گواهی‌سپرده و قرارداد آتی شمش نقره و توسعه آن تا انتهای سال ‌و همچنین ورود انواع کالاهای دیگر به بازار مالی و مشتقه، طی سال‌های آینده شاهد افزایش سهم معاملات اوراق‌بهادار مبتنی بر کالا در بورس‌کالای ایران خواهیم بود.

 بعد از راه‌اندازی معاملات مبتنی‌بر شمش طلا در بورس‌کالای ایران و استقبال بالای سرمایه‌گذاران، این‌بار شاهد ورود گواهی شمش نقره در روز سه‌شنبه بودیم که با استقبال روبه‌رو شد. این معاملات گواهی‌سپرده شمش نقره، معاف از مالیات‌ارزش‌افزوده بوده و هر واحد گواهی‌سپرده، معادل یک‌گرم نقره خواهد بود.

همچنین امکان تحویل فیزیکی شمش نقره خریداری‌شده وجود دارد؛ اما با توجه به اینکه نقره مشمول مالیات‌ارزش‌افزوده است، فردی که قصد تحویل فیزیکی آن از خزانه بورس‌کالا را دارد، موظف به پرداخت مالیات‌ارزش‌افزوده خواهد بود.

روز گذشته اولین روز معاملاتی گواهی‌سپرده شمش نقره و آتی آن بود. در این روز بیش از ۲۸۰کیلو گواهی شمش‌نقره معامله شد و نقره‌‌‌‌‌ای‌ترین روز معاملات بورس‌کالا را رقم زد. حجم معاملات قراردادهای آتی شمش نقره نیز تقریبا معادل ۸۰ کیلو گواهی شمش نقره بود و بیش از ۳۴‌درصد حجم معاملات آتی را به خود اختصاص داد. با توجه به پیش‌بینی‌هایی که در استفاده از نقره در صنایع مختلف شده‌است، این انتظار وجود دارد که تقاضای ابزار ساخته‌شده از نقره تا 9‌درصد افزایش داشته‌باشد و امسال، سال‌مناسبی برای سرمایه‌گذاری در نقره خواهد بود.

با توجه به رشدی که برای نقره در سال‌1403 پیش‌بینی می‌کنیم، سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت در نقره می‌تواند بازدهی مناسبی را برای سرمایه‌گذاران به‌همراه داشته‌باشد. با توجه به پیش‌بینی قیمت طلا در سال‌آینده، سرمایه‌گذاری در نقره در سال‌پیش‌‌‌‌‌رو، بهتر از سرمایه‌‌‌‌‌‌‌گذاری در طلا خواهد بود. قیمت طلا به دلایلی مانند نوسانات اقتصادی صعود می‌کند اما قیمت نقره با توجه به تقاضا برای کالاهای صنعتی افزایش پیدا می‌کند.

بورس، در انتظار غافلگیری گزارش‌های ۹‌ماهه

سرور قاراخانی copy

سرور قاراخانی، کارشناس بازار سرمایه گفت: شاخص‌کل روز چهارشنبه به سقف تاریخی خود رسید ‌و با توجه به افزایش تب و تاب آن، بسیاری از سرمایه‌گذاران احساس جاماندگی دارند. در کنار این مهم، ترس از اصلاح بازار و همچنین هیجان از عقب‌ماندگی بازار، خاطر سرمایه‌گذاران را مشوش کرده‌است و به همین‌دلیل، با رسیدن بازار به این سقف تاریخی، شاهد اصلاح به‌همراه ‌‌‌‌‌عرضه کم در بازار بودیم. به‌نظر می‌رسد، اکنون زمان مناسبی برای اصلاح سبد برای گرفتن بازدهی در بلندمدت از بازار است.  کارشناس بازار سرمایه ‌گزارش‌های 9ماهه ‌‌‌‌‌را به دلیل افزایش قیمت ارز غافلگیرانه پیش‌بینی کرد و گفت: نسبت P/Eبازار و سهام نشان از جاماندگی بازار نسبت به گذشته خود و سایر بازارها دارد، چراکه تاکنون حدود 20‌درصد بازار رشد‌کرده و با توجه به ارزش معاملات بالا وحمایت‌های وزیر اقتصاد، پالس مثبتی برای وجود رشد بیشتر داده می‌شود و هنوز، بازار جاماندگی خود را به‌طور کامل جبران نکرده‌است. کارشناس بازار سرمایه در مورد گواهی‌سپرده نقره گفت: افزایش بستر‌‌‌‌‌های سرمایه‌گذاری شفاف و مطمئن بر پایه دارایی‌هایی همچون طلا و نقره در شرایط تورمی می‌تواند فعالیت‌های سفته‌‌‌‌‌بازی را کاهش دهد و مسیری مطمئن و شفاف ایجاد کند.

در بازه‌های زمانی مختلف، بازدهی نقره و طلا متفاوت است. نقره معمولا در بازارهای صعودی فلزات، رشد بیشتری نسبت به طلا نشان می‌دهد، اما در دوره‌‌‌‌‌های رکود نیز افت بیشتری را تجربه‌‌‌‌‌ می‌کند. انتخاب بین این دو به استراتژی سرمایه‌گذاری و تحلیل سرمایه‌گذاران بستگی دارد.

 

منبع: donya-e-eqtesad.com