پرش به مطلب اصلی

تورم تولیدکننده آمریکا افزایش یافت؛ از دست رفتن سطوح مهم طلا و نفت با رشد شاخص دلار

· خواندن 4 دقیقه

تورم تولیدکننده آمریکا افزایش یافت؛ از دست رفتن سطوح مهم طلا و نفت با رشد شاخص دلار

دنیای اقتصاد: در روز جاری شاخص دلار آمریکا در مقابل اکثر ارزهای جهانی تقویت شد. از آنجا که شتاب کاهش نرخ بهره در بانک‌های مرکزی شرکای تجاری آمریکا بیشتر از ایالات متحده است، دلار در مقابل ارزهای G۱۰ با افزایش همراه شد.

تورم تولیدکننده آمریکا افزایش یافت؛ از دست رفتن سطوح مهم طلا و نفت با رشد شاخص دلار

به گزارش خبرنگار گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، بانک مرکزی اروپا در روز جاری نرخ بهره را همچون پیش‌بینی‌ها ۲۵ نقطه پایه کاهش داد. بانک مرکزی کانادا و سوئیس نیز نرخ بهره خود را ۵۰نقطه پایه کاهش دادند.

از طرفی انتظارات مبنی بر افزایش نرخ بهره ژاپن در هفته آتی به صفر رسیده است که این خود نیز موجب تقویت دلار شد. از دیگر محرک‌‌‌های مثبت شاخص دلار داده تورم تولیدکننده بود.

این داده نسبت به پپیش‌بینی ۰.۲درصد افزایش یافت که موجب تعدیل انتظارات کاهش نرخ بهره در ماه‌های آتی شد. بدنبال رشد شاخص دلار طلا و نفت در جریان معاملات روز جاری افت بیش از ۱درصد تجربه کردند. طلا سطح کلیدی ۲هزار و ۷۰۰دلاری را از دست داد و نفت آمریکا نیز به زیر سطح ۷۰دلاری رسید.

نفت

 

همه‌چیز به نفع دلار

اصلی‌ترین داده هفته دوم دسامبر برای ایالات متحده آمریکا، داده تورم مصرف‌کننده بود که در روز چهارشنبه منتشر شد. این داده هیچ شگفتی خاصی نداشت و همچون پیش‌بینی منتشر شد. با این حال چون داده مذکور کاهشی منتشر نشد موجب شد تا انتظارات برای کاهش 25نقطه پایه نرخ بهره در جلسه 18دسامبر فدرال رزرو افزایش یابد.

از طرفی بانک مرکزی کانادا در روز چهارشنبه نرخ بهره خود را 50نقطه پایه کاهش داد. بانک مرکزی سوئیس نیز بازارها را غافلگیر کرد و علی‌رغم انتظارات مبنی بر افت 25نقطه‌ای نرخ بهره، بانک مرکزی سوئیس نرخ بهره را در جلسه ساعت 12ظهر روز جاری 50نقطه پایه کاهش داد و به 0.5درصد رساند. مهم‌ترین اتفاق روز جاری نشست بانک مرکزی اروپا در ساعت 16:45دقیقه بود.

بانک مرکزی اروپا همچون انتظارات نرخ بهره خود را 25نقطه پایه کاهش و به 3.15درصد رساند. جفت ارز یورودلار پس از اعلام کاهش 25نطقه‌ای نرخ بهره با نزول همراه شد و ارز یورو تضعیف شد.

از سوی دیگر، انتظارات بازار از افزایش نرخ بهره ژاپن در هفته آتی به صفر رسیده و موجب شد تا جفت ارز دلار ین در روز جاری با افزایش همراه شود. بر این اساس می‌توان گفت از آنجا که نرخ بهره فدرال رزرو همچنان نسبت به همتایان خود بالاتر است، هرچه شرکای تجاری آمریکا نرخ بهره خود را کاهش دهند موجب تقویت دلار آمریکا می‌شود.

نزول کامودیتی‌ها با رشد ppi

تورم تولیدکننده (ppi) مهم‌ترین داده روز جاری آمریکا بود. پس از انتشار متعادل تورم مصرف‌کننده ایالات متحده، فعالان به دنبال داده تولیدکننده بودند چرا که افزایش این داده می‌تواند پیش‌زمینه‌ای برای رشد تورم مصرف‌کننده طی ماه‌های آتی باشد.

علی‌رغم انتظارات مبنی بر رشد تورم تولیدکننده ماهانه به‌میزان 0.2درصد، این نسبت به‌میزان 0.4درصد انتشار یافت. نرخ تورم تولیدکننده اصلی نیز همچون پیش‌بینی با افزایش 0.2درصدی همراه شد. این اتفاق موجب شد تا انتظارات از کاهش نرخ بهره در ماه‌های آتی تعدیل یابد و بدنبال آن شاخص دلار در روز جاری تقویت شد.

براین اساس ایندکس دلار با افزایش 0.11درصد نسبت به روز گذشته توانست به سطح 106.5واحد افزایش یابد. از طرفی با رشد شاخص دلار کامودیتی‌ها به لیدری طلا و نفت در جریان معاملات روز جاری با افت همراه شدند.

بهای هر انس طلای جهانی در روز جاری با کاهش 1.25درصد به سطح 2هزار و 682دلار کاهش یافت. از طرفی بهای هر بشکه نفت برنت و wti در جریان معاملات امروز به‌ترتیب نزول 1.06 و 1.35درصدی را تجربه کرد و در قیمت 72.8 و 69.4دلار معامله شد.

 

منبع: donya-e-eqtesad.com