پرش به مطلب اصلی

صمت در خط مقدم واگذاری سایپا

· خواندن 3 دقیقه

صمت در خط مقدم واگذاری سایپا

دنیای اقتصاد: بسیاری از منابع آگاه از واگذاری قریب‌الوقوع سایپا به بخش خصوصی خبر می‌دهند؛ هر چند که به دلیل سهام تودلی، این عملیات با پیچیدگی‌های خاص خود همراه است؛ این در حالی است که از شرکت کرمان موتور، گروه صنعتی انتخاب، کنسرسیوم قطعه سازان و همچنین برخی از شرکت‌های فعال در صنایع غذایی به عنوان مشتریان این خودروساز می‌توان نام برد.

صمت در خط مقدم واگذاری سایپا

به گزارش خبرنگار گروه آنلاینروزنامه دنیای اقتصاد، سرنوشت واگذاری گروه خودروسازی سایپا همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. بسیاری از منابع آگاه از واگذاری قریب‌الوقوع سایپا به بخش‌خصوصی خبر می‌دهند. 

واگذاری دومین شرکت خودروساز کشور حتی در آخرین جلسه شورای معاونان  وزارت صمت که با حضور مسعود پزشکیان رییس جمهورو در محل این وزارتخانه  در آخرین روزهای باقی مانده از سال ۱۴۰۳ تشکیل شد نیز، مطرح شده است؛ هر چند هنوز خریدار اصلی این گروه خودروسازی مشخص نشده است، اما برخی خریداران به‌ طور پیدا و پنهان فعالیت خود برای خرید سهام دولتی سایپا را آغاز کرده‌اند؛ به این معنا که برخی خرید سهام این شرکت را به‌ طور جزئی آغاز کرده‌اند و برخی دیگر پیشنهادهای خود را روی میز مقامات دولتی قرار داده‌اند.

از خریداران سهام گروه صنعتی سایپا می‌توان به شرکت کرمان موتور، گروه صنعتی انتخاب، کنسرسیوم قطعه سازان و همچنین برخی از شرکت‌های فعال در صنایع غذایی نام برد.

در این زمینه اگر چه وزارت صمت در واگذاری مدیریت ایران خودرو هیچ دخالتی نکرد و حتی مخالف شیوه واگذاری این شرکت بود؛ اما ظاهرا این وزارتخانه صفر تا صد واگذاری گروه صنعتی سایپا را بر عهده گرفته است.

همان‌طور که در گزارش‌های مکرر در مورد واگذاری سایپا اشاره کرده‌ایم، واگذاری سهام این شرکت به دلیل پیچیدگی سهام تودلی، سخت به نظر می‌رسد و این در شرایطی است که وزارت صمت عزم کرده در سال جاری، ماجرای واگذاری این گروه صنعتی را فیصله دهد.

بنابراین به نظر می رسد که واگذاری مدیریت سایپا در سه ماهه اول سال جاری رخ دهد.

بسیاری از کارشناسان و دست اندرکاران صنعت خودرو نیز معتقدند که اگر قرار بر واگذاری سهام دولتی سایپا باشد، بهتر است که وزارت صمت در این زمینه زودتر اقدام کند؛ چراکه هم اکنون این شرکت در بلاتکلیفی عجیبی به سر می‌برد.

بلاتکلیفی مدیریتی در یک شرکت بزرگ و مادر مثل سایپا، به‌ویژه در مقطعی که صحبت از واگذاری مدیریت آن است، می‌تواند عواقب جدی و چندلایه‌ای از جمله کاهش بهره‌وری و کند شدن تصمیم‌گیری‌های مدیریتی داشته باشد. 

در این شرایط تصمیم‌های استراتژیک به تعویق افتاده و بهره‌وری  کاهش پیدا می‌کند که این موضوع می‌تواند پروژه‌های تحقیق و توسعه، بهبود کیفیت محصولات یا قراردادهای جدید را معلق کند.

در کل، اگر وزارت صمت قصد واگذاری دارد، باید با شفاف‌سازی تکلیف این شرکت را هرچه سریع‌تر روشن کند؛ چراکه بلاتکلیفی حتی در کوتاه‌مدت، تبعات بلندمدتی برای سایپا خواهد داشت.

 

 

منبع: donya-e-eqtesad.com