پرش به مطلب اصلی

مرگ تدریجی آبخوان اصفهان

· خواندن 2 دقیقه

مرگ تدریجی آبخوان اصفهان

رئیس بخش زلزله‌‌‌‌‌‌‌‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی گفت: برآوردها نشان می‌دهد با ادامه همین روند و نوع برداشت از منابع آب زیرزمینی، آبخوان دشت اصفهان تا ۱۰ سال‌آینده به‌‌‌‌‌‌‌‌طور کامل به میرایی و مرگ می‌رسد.

مرگ  تدریجی  آبخوان  اصفهان

 علی بیت‌‌‌‌‌‌‌‌اللهی به «ایرنا» گفت: در شرایطی که آبخوان اصفهان به‌ویژه در محدوده ساختار شهری افت شدیدی دارد، با برداشت‌‌‌‌‌‌‌‌های بیشتر برای تامین آب شرب یا هر هدف دیگری در عمل به مرگ آبخوان دشت اصفهان کمک می‌کنیم تا بیش از پیش به شرایط بحرانی برسد. وی با بیان اینکه با افزایش فشار بر آبخوان‌‌‌‌‌‌‌‌ها در اصفهان نرخ فرو نشست افزایش پیدا خواهد کرد، گفت: نکته بسیار مهم این است که فرونشست زمین همین حالا هم در شهر اصفهان به «شرایط حدی» رسیده، به این معنی که اثرات فرونشست زمین در سطح زمین مشهود شده و از این به بعد هرقدر نشست بیشتر باشد، بناهای بیشتری تحت‌تاثیر قرار می‌گیرند. بیت‌‌‌‌‌‌‌‌اللهی تاکید کرد: این شرایط را باید کنترل کرد تا اثرات فرونشست کمتر و خفیف‌‌‌‌‌‌‌‌تر شود اما در وضعیت کاهش نزولات جوی به هیچ‌وجه عاقلانه نیست که فشار بر آب‌های زیرزمینی در اصفهان بیشتر شود. وی افزود: این شرایط فرونشستی اصفهان کاملا قابل‌استناد است و مستندات متعددی برای آن وجود دارد.

نشست۱.۵متری زمین

رئیس بخش زلزله‌‌‌‌‌‌‌‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه نرخ فرونشست اصفهان حدود ۱۵‌سانتی‌متر در سال‌است، گفت: این نرخ فرونشست، حداقل بیش از ۱۰‌سال ‌در اصفهان اتفاق‌افتاده و با این حساب، در این بازه زمانی یک متر و نیم فرونشسته که این عدد وحشتناکی است. وی افزود: حداکثر نشست مجاز ساختمان در آیین‌نامه مقررات ملی ساختمان، ۲.۵سانتی‌متر و این عدد مربوط به کل عمر ساختمان است. بیت‌‌‌‌‌‌‌‌اللهی افزود: اگر فرونشست ۱۰‌ساله اصفهان را درنظر بگیریم، می‌بینیم که زمین یک و نیم متر در یک گستره وسیع پایین رفته‌است. وی افزود: وقتی کل زمین یک محدوده پایین برود، چیزی از سوی بیننده احساس نمی‌شود و در این شرایط لوله‌‌‌‌‌‌‌‌ها، خیابان‌‌‌‌‌‌‌‌‎ها و ساختمان‌ها نشست تدریجی را تحمل می‌کنند و کم‌کم با رسیدن به مرز «تنش گسیختگی» شکافت برمی‌دارند و می‌شکنند.

منبع: donya-e-eqtesad.com