پرش به مطلب اصلی

دلار یک روز پس از مذاکرات

· خواندن 3 دقیقه

دلار یک روز پس از مذاکرات

دنیای اقتصاد: قیمت دلار در واکنش به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا باز هم کاهش یافت.

دلار یک روز پس از مذاکرات

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ دلار در هفته‌ای که گذشت، سقوط عجیبی را تجربه و از بالای صد هزار تومان به حدود ۸۲هزار تومان رسید. روز گذشته، پیش از شروع مذاکرات، قیمت دلار در حدود ۸۵هزار تومان قرار داشت و پس از پایان دور دوم، کاهش قیمت دلار ادامه داشت؛ به نحوی که قیمت دلار بازار آزاد، تا ۸۰هزار تومان هم ادامه داشت. 

دلار آزاد در زمان گفت‌وگوها در محدوده ۸۵ هزار تومان نوسان می‌کرد، اما پس از انتشار شایعه‌ای مبنی بر تعلیق روند مذاکرات، قیمت آن تا کانال ۸۶ هزار تومان نیز پیشروی کرد. این روند، حاکی از آن است که انتظارات و فضای روانی حاکم بر بازار نقش پررنگی در جهت‌دهی نرخ ارز ایفا می‌کند. در نهایت با تکذیب این خبر دلار آزاد کار خود را با قیمت ۸۵ هزار و ۸۰۰ تومان پایان داد. به‌نظر می‌رسد فعالان بازار همچنان در انتظار روشن‌تر شدن نتایج این گفت‌وگوها هستند و ترجیح می‌دهند تا زمانی که چشم‌انداز مذاکرات مشخص‌تر نشود، با احتیاط بیشتری عمل کنند. . بنابر سخنان عراقچی پس از پایان جلسه، گفت‌و‌گو‌های دور دوم مذاکرات نیز به خوبی پیش رفته است و طرفین موفق شده‌اند در یک سری اصول و اهداف به تفاهم بهتری برسند. پس از این اظهار نظر، سیگنال مثبتی به بازار ارسال شد و دلار فردایی در محدوده‌ای کمتر از نرخ ثبت شده برای روز گذشته معامله شد.

بررسی‌ها حاکی از آن است که با وجود تداوم گفت‌وگوها همچنان ریسک بروز برخی چالش‌های مربوط به مذاکرات در فضای بازار وجود دارد. با این وجود ایجاد چالش در مذاکرات به معنای شکست آن نیست. تا زمانی که روند گفت‌وگوها ادامه داشته باشد، سطحی از خوش‌بینی در بازار قابل مشاهده است. با این‌حال، بازار نسبت به اخبار مثبت یا منفی منتشرشده در خصوص آن، واکنش‌هایی افزایشی یا کاهشی از خود نشان خواهد داد. از این‌رو، به نظر می‌رسد که در نظر گرفتن یک محدوده مشخص برای نوسان نرخ ارز توسط سیاستگذار، می‌تواند به ایجاد ثبات نسبی در بازار کمک کند. 

تعیین یک محدوده مشخص برای نوسان نرخ ارز، به کاهش رفتارهای هیجانی بازار کمک می‌کند و با ایجاد نوعی لنگر روانی، انتظارات تورمی را در مسیر کنترل‌شده‌تری قرار می‌دهد. این رویکرد باعث می‌شود که بازار در مواجهه با اخبار متناقض، دچار نوسانات شدید نشود. همچنین تعیین این محدوده مشخص، می‌تواند تاثیرات مثبتی بر فعالیت و تصمیم‌گیری فعالان اقتصادی داشته باشد. در فضایی که نرخ ارز قابل پیش‌بینی‌ و از نوسانات شدید در امان باشد، فعالان اقتصادی می‌توانند با اطمینان بیشتری به برنامه‌ریزی برای تولید، واردات، صادرات و سرمایه‌گذاری بپردازند. این امر منجر به تقویت اعتماد فعالان اقتصادی شده و بستر مساعدتری برای رشد و پایداری اقتصادی فراهم می‌آورد.

 

منبع: donya-e-eqtesad.com