پرش به مطلب اصلی

بازار طلا در انتظار سیگنالهای جدید

· خواندن 4 دقیقه

بازار طلا در انتظار سیگنال‌های جدید

اقتصادنیوز : تکنیکالیست‌ها پیش‌بینی می‌کنند قیمت طلای جهانی در صورت تداوم سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو، با از دست دادن حمایت ۲۶۳۰ دلار، به سطح ۲۶۱۰ دلار عقب نشینی خواهد کرد و در صورت افزایش تقاضا، مقاومت ۲۶۵۵ دلاری هدف بعدی خواهد بود.

بازار طلا در انتظار سیگنال‌های جدید

به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه روز چهارشنبه را با نوسانات گسترده‌ای آغاز به کار کرد و واکنش‌های متفاوتی به اخبار و تحولات اخیر نشان داد تا معامله‌گران شاهد دو نیمه متفاوت باشند. رشد نرخ دلار و تغییرات قیمت طلای جهانی باعث افزایش قیمت‌ها در بازار داخلی شد، اما همچنان سیاست‌های ارزی و انتظارات تورمی بر روند بازار تأثیرگذار بود. 

با این حال، بازار معاملات آخرین روز کاری هفته را در حالی استارت خواهد زد که قیمت طلای جهانی کمی عقب نشسته است. ارزش طلای جهانی که روز گذشته در سطح ۲۶۴۳ دلار بازگشایی شد و تا سطح ۲۶۴۰ دلار کاهش یافت، در ادامه معاملات به ۲۶۴۹ دلار رسید و عصر روز گذشته دوباره با کاهش به محدوده ۲۶۳۹ دلار عقب نشست. قیمت طلای جهانی در لحظه نگارش این گزارش به ۲۶۰۹ دلار رسیده است.

به عقیده تحلیلگران، این افزایش جزئی ناشی از تقاضای محدود بازار در آستانه تعطیلات سال نو میلادی بود و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد قیمت طلا تا پایان سال در محدوده ۲۶۰۰ دلار باقی بماند و سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو نقش مهمی در جهت‌گیری آتی بازار ایفا کند. 

قیمت دلار،‌ مولفه اصلی موثر بر نوسانات بازار طلا و سکه نیز روز گذشته معاملات را با گپ مثبت ۵۰ تومانی در میانه کانال ششم دامنه ۷۰ هزار تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول معاملات با نوسان مثبت، به کانال بالاتر وارد شد و به سمت بالا حرکت کرد. اسکناس آمریکایی در میانه روز نسبت به قیمت بازگشایی به سطحی پایین‌تر بازگشت،‌ اما این پایان کار نبود و دلار در پایان معاملات دوباره با نوسان مثبت به به نیمه دوم کانال هفتم این دامنه رفت. دلار هرات نیز با نوسان مثبت ۴۵۰ تومانی آغاز به کار کرد و در کانال ششم دامنه ۷۰ هزار تومان نوسان داد.

با این حال، برخلاف کاهش قیمت‌ طلای جهانی، نرخ طلا در بازار داخلی به دلیل نوسانات نرخ ارز، روندی صعودی به خود گرفت. به گفته کارشناسان، عوامل کلیدی از جمله تغییرات نرخ ارز، افزایش فشارهای تورمی و تحولات سیاسی، همچنان جهت‌گیری قیمت‌ها را تعیین می‌کنند.

در همین راستا، قیمت طلای آبشده با نرخ ۲۱ میلیون و ۴۴۹ هزار تومان آغاز به کار کرد و در ادامه معاملات تا ۲۱ میلیون و ۶۳۵ هزار تومان رشد کرد و در میانه این کانال نوسان داد و در نهایت ۲۱ میلیون و ۶۰۴ هزار تومان نرخ گذاری شد. بررسی اقتصادنیوز، نشان می‌دهد طلای آبشده تا به امروز سه بار سطح یاد شده را آزمایش کرده اما در شکستن آن ناکام مانده است.

هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز روز چهارشنبه با نرخ چهار میلیون و ۹۸۷ هزار تومان معامله شد و حباب طلای آبشده هم به ۱۷۱ هزار تومان رسید.

از سوی دیگر، قیمت سکه امامی نیز در سطح ۵۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بازگشایی کرد و با افزایش تا ۵۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پیش رفت، اما در ادامه روز روند نزولی به خود گرفت و به کف این کانال بازگشت و در نهایت در ۵۵ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان به معاملات پایان داد.

نیم سکه و ربع سکه هم به ترتیب با نرخ‌های ۲۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۱۷ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان معامله شدند و سکه گرمی نیز در سطح هشت میلیون و ۷۰۰ هزار تومان نرخ‌گذاری شد. بررسی‌های اقتصادنیوز نشان می‌دهد که حباب سکه امامی معادل ۱۴ درصد و برابر با شش میلیون و ۹۴۲ هزار تومان برآورد شده است.

با این همه، تکنیکالیست‌ها پیش‌بینی می‌کنند قیمت طلای جهانی در صورت تداوم سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو، با از دست دادن حمایت ۲۶۳۰ دلار، به سطح ۲۶۱۰ دلار عقب نشینی خواهد کرد و در صورت افزایش تقاضا، مقاومت ۲۶۵۵ دلاری هدف بعدی خواهد بود.

براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله گران فنی، با توجه به تثبیت قیمت طلای آبشده در محدوده ۲۱ میلیون و ۶۰۴ هزار تومان، پیش‌بینی می‌شود حمایت کلیدی این فلز گرانبها در سطح ۲۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و مقاومت آن در ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان باقی بماند. عبور از این محدوده مقاومت، قیمت را به ۲۲ میلیون تومان نزدیک خواهد کرد.

فعالان بازار نیز معتقدند در صورت کاهش نرخ دلار، حمایت قوی سکه امامی در سطح ۵۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قرار دارد و مقاومت کلیدی ۵۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان هم می‌تواند سد راه صعود قیمت شود.

در نهایت، تحلیلگران بر این باورند که با نزدیکی به سال نو میلادی و افزایش تقاضا در بازارهای جهانی طلا، نوسانات قیمت تا میانه فصل زمستان صعودی خواهد بود.

منبع: donya-e-eqtesad.com