دولت از شرکتهای دانشبنیان ابزار حمایت کند
دولت از شرکتهای دانشبنیان ابزار حمایت کند
تولید ابزار یک فعالیت مبتنی بر دانش و در غالب موارد دانشبنیان است و این موضوع حکایت از اهمیت صنایع مذکور دارد. این در حالی است که دولتها با وجود شعارهایی که از گذشته در زمینه حمایت از شرکتهای دانشبنیان دادهاند، اما در عمل کمتر به انجام این وظیفه توجه کرده است و این مساله در مورد شرکتهای دانشبنیان بزرگ و کوچک مشهود است. در این رابطه با امیرالحاکی، رئیس هیاتمدیره شرکت تولیدی- صنعتی پزشکی توان جم گفتوگو کرده و جایگاه، فرصتها و تهدیدهای این صنعت را مورد بررسی قرار دادهایم.
در ابتدا از تاریخچه شرکت برای مخاطبان «دنیای اقتصاد» بگویید؟
شرکت تولیدی -صنعتی پزشکی توان جم در سال 1376 تاسیس و شروع به کار کرده و طی 3 دهه گذشته سعی کرده با اتکا به دانش فنی متخصصان خود و از طریق استقرار استانداردهای فرآیندی و محصولی روز دنیا، نیازهای صنعت جوش و برش کشور و بخشی از تجهیزات پزشکی بیمارستانی را در بالاترین سطح از کیفیت با قیمت مناسب تامین کند. هماکنون با تولید بیش از 250 نوع محصول که تعدادی از آنها دارای ثبت اختراع و انحصاری بوده و بخشی نیز محصول دانشبنیان بوده؛ افتخار دارد که جزو یکی از واحدهای تولیدی مطرح کشور است.
به نظر شما صنعت ابزار چه جایگاهی در صنایع مختلف دارد؟
به نظر من یکی از مهمترین نیازهای صنایع مختلف استفاده از ابزارآلات است که تخصصی شدن آن علاوه بر تامین نیاز، موجب تسهیل کار و کاهش زمان و نهایتا کاهش هزینههای تمام شده صنایع میشود.
امروزه تغییرات قابلتوجهی در صنایع گوناگون اتفاق افتاده است، بنگاههای اقتصادی و بخشهای مهمی از صنعت به صورت تخصصیتر عمل میکنند. این دگرگونی چه تحولاتی در حوزه ابزارآلات ایجاد کرده است؟
ضرورت این تجهیزات و ابزارآلات رفتهرفته باعث شد تولیدکنندگان به حرفهای شدن محصولات، مخصوصا صرفه اقتصادی و کامل بودن آن که منجر به دانشبنیان شدن بعضی از محصولات تولیدی شده که هم مصرفکننده و تولیدکننده هر دو در این زمینه بهرهمند خواهند شد، بیندیشند و نوآوری در فرآیند تولید باعث شده که جایگاه ویژه ابزارآلات حرفهای را به خود اختصاص دهد.