پرش به مطلب اصلی

شرط مهم برای کاهش قیمت دلار

· خواندن 6 دقیقه

شرط مهم برای کاهش قیمت دلار

اقتصادنیوز : بنا به گفته معامله گران فنی، ​یکی از دلایل بازگشت دلار به کریدور هشتم، واکنش طبیعی بازار به کاهش نرخ‌ها بوده است و با هر افت قیمت، تقاضای اصلاحی و سفته‌بازانه افزایش می‌یابد، چرا که بسیاری از معامله‌گران کاهش نرخ را فرصتی برای خرید ارزان‌تر می‌دانند.

شرط مهم برای کاهش قیمت دلار

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز معاملات امروز را در حالی آغاز می‌کند که در چهارمین روز هفته، دلار افزایش قیمت را تجربه کرد و در انتهای روز در کف کریدور هشتم بسته شد.

فعالان بازار ارز معتقدند روند ثابت و بدون تغییر محسوس دلار طی روزهای اخیر، باعث جذب تقاضای جدید شده است. به باور این گروه، علی‌رغم تلاش سیاست‌گذاران، دلار نتوانست از سقف کریدور هفتم پایین‌تر بیاید و این امر، انتظارات تورمی را تقویت کرد و در نتیجه، دلار به کریدور هشتم بازگشت.

در همین حال، معامله‌گران فتح کریدور هشتم را نشانه‌ای برای تصمیم‌گیری بلندمدت نمی‌دانند و آن را نتیجه سیاست‌های کوتاه‌مدت سیاست‌گذاران در شرایط فعلی ارزیابی می‌کنند.

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات روز گذشته را بدون تغییر نسبت به روز دوشنبه از پله دوم کریدور هشتم آغاز کرد و در ادامه، با کاهش قیمت به کانال نهم کریدور هفتم وارد شد، اما در نیمه دوم معاملات با تغییر روند، دوباره به کریدور هشتم بازگشت و در نهایت، در کانال ابتدایی کریدور هشتم ثابت ماند تا به نوعی شاهد رکب خوردن معامله گران باشیم؛ چرا که روند بازار نشانی از پولبک قیمت دلار نداشت.

دلار هرات نیز روز سه‌شنبه با افزایش ۴۸۰ تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب قبل در نیمه دوم کانال نهم کریدور هفتم بازگشایی شد و در همان محدوده به نوسانات خود ادامه داد.

قیمت درهم امارات نیز با فاصله مثبت ۲۴۰ تومانی از سطح ۲۱ هزار و ۹۸۰ تومان شروع به کار کرد و در ادامه معاملات وارد کانال ۲۲ هزار تومان شد. درهم پس از افت موقت به محدوده ۲۱ هزار و ۹۵۰ تومان، روند صعودی را در پیش گرفت و تا سطح ۲۲ هزار و ۲۰۰ تومان پیشروی کرد. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم نیز فزایشی بود و ۸۳۲ تومان برآورد شد.

از سوی دیگر،‌ بازار ارز رسمی نیز شاهد کاهش محسوس قیمت دلار و افزایش قیمت یورو نسبت به روز گذشته بود. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با کاهش وارد کانال ۶۷ هزار تومان شد و ۶۷ هزار و ۹۹۰ تومان معامله قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن نیز با گپ منفی به ۶۶ هزار و ۱۳۸ تومان رسید. یورو اما با افزایش در نرخ ۷۰ هزار و ۶۹۰ تومان معامله شد و ارزش درهم امارات در بازار رسمی کاهش یافت و به ۱۸ هزار و ۵۱۳ تومان رسید.

به گزارش اقتصادنیوز، در بازار رمزارزها نیز قیمت بیت‌کوین در کانال ۱۰۱ هزار دلار باقی ماند و ۱۰۱ هزار و ۴۰۰ دلار معامله شد. همزمان، قیمت تتر که با افزایش تقاضا وارد کانال ۸۰ هزار تومان شد و در کف این کانال نوسان داد.

در حال حاضر، بیت‌کوین در سطح ۹۶ هزار و ۶۲۰ دلار معامله می‌شود و به گفته تکنیکالیست‌ها، مرز حمایتی بیت‌کوین در محدوده ۹۶ هزار دلار قرار دارد و اگر این سطح حفظ شود، احتمال صعود قیمت به مقاومت ۹۹ هزار دلار وجود دارد. با این حال، در صورت از دست دادن این حمایت، امکان افت به محدوده ۹۵ هزار دلار تقویت خواهد شد.

از سوی دیگر، قیمت تتر اکنون در سطح ۸۰ هزار و ۹۲۰ تومان معامله می‌شود. کارشناسان تکنیکال معتقدند مرز حمایتی تتر در محدوده ۷۸ هزار تومان است و حفظ این سطح می‌تواند تتر را در مسیر صعودی قرار دهد. با این حال، اگر این حمایت شکسته شود، احتمال کاهش قیمت به محدوده ۷۷ هزار تومان وجود دارد. این تحلیل‌ها نشان می‌دهد که هر دو رمزارز در نقاط حساسی قرار دارند که تصمیمات معامله‌گران در این سطوح، مسیر آتی بازار را تعیین خواهد کرد.

بنا به گفته معامله گران فنی، ​یکی از دلایل بازگشت دلار به کریدور هشتم، واکنش طبیعی بازار به کاهش نرخ‌ها بوده است و با هر افت قیمت، تقاضای اصلاحی و سفته‌بازانه افزایش می‌یابد، چرا که بسیاری از معامله‌گران کاهش نرخ را فرصتی برای خرید ارزان‌تر می‌دانند. این رفتار ناشی از عدم اطمینان به تداوم کاهش و وجود انتظارات تورمی است که در ذهن فعالان بازار نقش بسته است.

در همین حال، بانک مرکزی تلاش می‌کند تا کریدور هشتم را به سطح پایین‌تر بازگرداند و در همان محدوده تثبیت کند. این هدف با افزایش عرضه ارز، مداخله در بازار و اجرای سیاست‌های کنترلی دنبال می‌شود، اما دستیابی به آن نیازمند غلبه بر موانع ساختاری مانند کسری بودجه، نقدینگی بالا و محدودیت منابع ارزی است.

بازگشت کریدور هشتم به سطح بالاتر در واقع تعارضی بین اقدامات بانک مرکزی و واکنش روانی بازار است. در همین حال، طی روزهای گذشته، تزریق ارز از سوی شرکت‌های پتروشیمی به بازار رسمی انجام شد، اما این اقدام نتوانست کاهش محسوسی در نرخ رسمی ایجاد کند. برخی تحلیلگران بر این باورند که اگر دولت و بانک مرکزی به مدیریت مؤثر و اجرای دقیق سیاست‌های ارزی ادامه دهند، امکان دستیابی به تعادل و ثبات بیشتر در بازار فراهم خواهد شد.

با این همه، تحلیلگران معتقدند بازار ارز چشم به دور دوم مذاکرات ایران با اروپا دوخته است که از اواخر دی‌ماه آغاز می‌شود، به عقیده این گروه نتیجه این مذاکرات می‌تواند انتظارات کاهشی را تقویت کند. از سوی دیگر، برخی معتقدند این اخبار، نوعی مدیریت بازار از طریق خبررسانی است و اثر چندانی بر قیمت ها نخواهد گذاشت.

براساس پیگیری اقتصادنیوز از معامله‌گران فنی، مرز حمایتی درهم امارات در محدوده ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان قرار دارد. حفظ این سطح می‌تواند باعث تداوم روند صعودی شود. در این صورت، مرز مقاومتی درهم در محدوده ۲۲ هزار و ۳۰۰ تومان خواهد بود که شکست آن می‌تواند درهم را به سطوح بالاتر هدایت کند.

به عقیده این گروه، اگر سطح حمایتی ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان از دست برود، احتمال اصلاح قیمت درهم و بازگشت به محدوده‌های پایین‌تر، مانند ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان، وجود دارد. این تحلیل نشان می‌دهد که درهم در حال حاضر در نقطه حساسی قرار دارد که رفتار قیمت در این محدوده می‌تواند مسیر آتی بازار را مشخص کند.

ثبات نسبی و بی‌رمقی دلار در روزهای گذشته، فرصتی برای ورود خریداران جدید به بازار فراهم کرده است. هرچند کریدور هشتم در روزهای اخیر افت محدودی را تجربه کرده، گزارش‌ها حاکی از آن است که عرضه این ارز همچنان محدود باقی مانده است و فشار تقاضا به قوت خود ادامه دارد.

با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز، فعالان بازار بر این باورند که ورود رسمی دونالد ترامپ به کاخ سفید تأثیر قابل‌توجهی بر رفتار معامله‌گران خواهد داشت. آنها پیش‌بینی می‌کنند این رویداد در ابتدا ممکن است جو هیجانی در بازار ایجاد کند، اما اگر ترامپ از اتخاذ تصمیمات تند مانند محدودیت‌های نفتی ایران یا اقدامات نظامی پرهیز کند، دلار با کاهشی تدریجی همراه خواهد شد.

منبع: donya-e-eqtesad.com