پرش به مطلب اصلی

رکوردشکنی سکه امامی و نیمسکه؛ ادامه روند صعودی یا اصلاح؟

· خواندن 9 دقیقه

رکوردشکنی سکه امامی و نیم‌سکه؛ ادامه روند صعودی یا اصلاح؟

اقتصادنیوز : در نیمه اول بازار طلا و سکه، همزمان با افت قیمت طلای جهانی و نوسانات نرخ ارز، معامله گران شاهد کاهش نامنظم قیمت‌ها بودند. اما در ادامه با تغییر روند قیمت دلار و افزایش ارزش طلای جهانی، بازار داخلی نیز پولبک افزایشی زد و رکوردهای جدیدی به ثبت رساند.

رکوردشکنی سکه امامی و نیم‌سکه؛ ادامه روند صعودی یا اصلاح؟

بازار طلا، سکه و ارز امروز شاهد نوسان قیمت‌ها در محدوده روزهای گذشته بود و فارغ از قیمت سکه امامی و نیم سکه که رکورد جدیدی ثبت کردند، قیمت دلار با رشد اندکی معاملات را آغاز کرد.

معامله‌گران وضعیت عرضه و تقاضا را متعادل ارزیابی کرده و بر این باورند که دلار در محدوده فعلی تثبیت شده است. با این حال، فضای بازار همچنان تحت تأثیر سیگنال‌های سیاسی قرار دارد.

 

دلار و درهم در محدوده حساس؛ شکست مقاومت یا افت بیشتر؟

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات را بدون تغییر نسبت به یک‌شنبه در پله چهرم کانال چهارم کریدور هشتم بازگشایی کرد و در ابتدا با نوسان مثبت ۴۰۰ تومانی تا پله هشتم این کانال پیش‌روی کرد و در ادامه معاملات با نوسان منفی به میانه این کانال برگشت.

قیمت دلار هرات نیز معاملات را با گپ مثبت ۱۹۰ تومانی نسبت به معاملات پشت خطی شب گذشته، در پله سوم از کانال چهارم کریدور هشتم بازگشایی کرد و تا میانه روز بین پله سوم و چهارم این کانال در نوسان بود و در میانه روز با نوسان منفی تا پله اول این کانال برگشت و ادامه معاملات را در نیمه اول این کانال در معامله بود.

قیمت درهم امارات نیز فعالیت خود را با گپ منفی ۴۰ تومانی نسبت به روز گذشته در کانال عقب‌تر و ۲۲ هزار و ۹۶۰ تومان آغاز کرد و ادامه معاملات روزانه را بین ۲۲ هزار و ۹۴۰ تا ۲۲ هزار و ۹۸۰ تومان در معامله بود. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم منفی ۲۲۶ تومان محاسبه شد.

تحلیل‌گران معتقدند سطح حمایت قدرتمند درهم در محدوده ۲۲ هزار و ۹۰۰ تومان قرار دارد و شکست آن نیازمند فشار فروش سنگین است. در صورتی که دلار هرات و تهران صعودی شوند و تقاضای حواله‌ای رشد کند، احتمال شکست مقاومت ۲۳ هزار تومان تقویت می‌شود. با این حال، مقاومت عرضه‌کنندگان در این سطح می‌تواند روند صعودی را متوقف کرده و بازار را وارد فاز اصلاحی کند.

از سوی دیگر، بازار ارز رسمی همچنین شاهد افزایش محسوس قیمت‌ دلار و یورو بود و براساس اعلام مرکز مبادله ایران،‌ دلار با افزایش ۶۹ هزار و سه تومان قیمت خورد. نرخ حواله‌ای آن اما ۶۷ هزار و ۱۲۳ تومان اعلام شد. یورو نیز با گپ مثبت ۷۱ هزار و ۴۹۳ تومان معامله شد و حواله یورو هم با افزایش ۶۹ هزار و ۵۴۶ تومان قیمت خورد. ارزش درهم امارات نیز در بازار رسمی بدون تغییر بود و  ۱۸ هزار و ۷۸۹ تومان رسید و حواله درهم ۱۸ هزار و ۲۷۷ تومان معامله شد.

 

بازار ارز در حال حاضر در شرایطی نسبتاً آرام و کم‌نوسان به سر می‌برد و به عقیده معامله گران این وضعیت نشان‌دهنده تعادل نسبی میان عرضه و تقاضاست که به‌طور موقت از نوسانات شدید جلوگیری کرده است.

سقوط بیت‌کوین و نوسان تتر

به گزارش اقتصادنیوز، در بازار رمزارزها هم بیت‌کوین که روز گذشته در محدوده ۹۹ هزار دلار معامله می‌شد، اما شب گذشته تحت فشار فروش گسترده و به دنبال تشدید نگرانی‌های اقتصادی، تا مرز ۹۲ هزار دلار عقب نشست. این رمزارز در آغاز روز، در محدوده ۹۲ هزار و ۹۴۳ دلار قرار داشت و سپس با افزایش تقاضا، تا مرز ۹۵ هزار دلار صعود کرد. قیمت بیت کوین در زمان نگارش این گزارش در محدوده ۹۵ هزار و ۷۷۰ دلار قرار گرفت.

از دلایل اصلی این ریزش قیمت بیت کوین می‌توان به اعمال تعرفه‌های جدید توسط دولت آمریکا اشاره کرد. دونالد ترامپ اعلام کرد که از روز سه‌شنبه، تعرفه‌هایی ۲۵ درصدی بر واردات از مکزیک و کانادا و ۱۰ درصدی بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد. این اقدامات، نگرانی‌هایی را درباره جنگ تجاری جهانی به وجود آورده و موجب خروج سرمایه‌گذاران از دارایی‌های پرریسک مانند ارزهای دیجیتال شده است.

با این حال، اگر بیت‌کوین بتواند بالای سطح ۹۵ هزار و ۵۰۰ دلار تثبیت شود، احتمال رشد قیمت تا محدوده ۹۸ هزار دلار و در ادامه تا ۱۰۰ هزار دلار وجود دارد. در صورت شکست حمایت ۹۲ هزار دلار، قیمت بیت‌کوین می‌تواند تا مرز ۹۰ هزار دلار و حتی ۸۸ هزار و ۵۰۰ دلار کاهش یابد.

تتر نیز طی ۲۴ ساعت گذشته در بازه ۸۴ هزار و ۱۷۰ تا ۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان داشته و در زمان نگارش این گزارش در ۸۵ هزار و ۱۱۵ تومان معامله شده است. اگر تتر از سطح ۸۶ هزار تومان عبور کند، هدف بعدی آن ۸۷ هزار و ۲۰۰ تومان خواهد بود. در صورت شکست حمایت ۸۴ هزار تومان، قیمت تتر می‌تواند به سطح ۸۳ هزار و ۲۰۰ تومان و در ادامه به مرز ۸۲ هزار و ۷۰۰ تومان برسد. به عقیده تحلیلگران ریزش قیمت بیت‌کوین موجب شد تا فعالان بازار رمزارز در بیت کوین فروشنده باشند و متقاضی تتر شوند. با افزایش تقاضا برای تتر قیمت آن تا کانال ۸۶ هزار تومان بالا رفت و از قیمت دلار فاصله گرفت.

 

 

عوامل کلیدی همچون تعرفه‌های جدید تجاری آمریکا، افت شاخص‌های بازار سهام جهانی و فروش دارایی‌های بیت‌کوین توسط هولدرهای بلندمدت باعث افزایش عدم اطمینان در بازارهای مالی شده‌ است. این وضعیت به کاهش قیمت بیت‌کوین و تتر انجامیده و سرمایه‌گذاران در انتظار تحولات بعدی هستند.

رکوردشکنی سکه امامی و نیم‌سکه؛ ادامه روند صعودی یا اصلاح؟

از سوی دیگر،‌ در نیمه اول بازار طلا و سکه، همزمان با افت قیمت طلای جهانی و نوسانات نرخ ارز، معامله گران شاهد کاهش نامنظم قیمت‌ها بودند. اما در ادامه با تغییر روند قیمت دلار و افزایش ارزش طلای جهانی، بازار داخلی نیز پولبک افزایشی زد و رکوردهای جدیدی به ثبت رساند.

با افزایش تقاضا در بازار داخلی، سکه امامی و نیم‌سکه نیز با افزایش قیمت، سقف جدیدی را لمس کردند.

با این حال،‌ قیمت طلای جهانی روز گذشته در کانال ۲۸۰۰ دلار بود؛ در ابتدای روز با گپ منفی در محدوده ۲۷۸۰ دلار در معامله شد و سپس با افزایش تا مرز ۲۷۹۹ دلار بالا رفت و در ادامه معاملات وارد کانال ۲۸۰۰ دلار شد و در کف این کانال نوسان داد.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، معامله‌گران فنی معتقدند حمایت قوی ۲۸۰۰ دلار برای طلا به‌واسطه تقاضای امن و نگرانی‌های اقتصادی همچنان پا برجاست. مقاومت پیش روی طلا نیز در سطح ۲۷۹۹ دلار قرار دارد که عبور از آن نیازمند تضعیف دلار جهانی یا کاهش سود اوراق قرضه است. چشم‌انداز تصمیمات فدرال رزرو و داده‌های اقتصادی آمریکا از جمله نرخ رشد اقتصادی و تورم، می‌توانند نقش کلیدی در تعیین مسیر آتی طلا داشته باشند.

از سوی دیگر،‌ قیمت طلای آبشده نیز معاملات را در ۲۴ میلیون و ۵۰۹ هزار تومان آغاز کرد و ادامه معاملات را در همین پله در معامله بود. براساس بررسی اقتصادنیوز، حباب طلای آبشده نیز منفی ۱۴۸ هزار تومان محاسبه شد.

تحلیل‌گران محدوده حمایتی طلای آبشده را در ۲۴ میلیون و ۴۸۵ هزار تومان پیش بینی می کنند و بر این باورند که هرگونه اصلاح تا این سطح به دلیل تقاضای بالا متوقف خواهد شد. از سوی دیگر، مقاومت کلیدی در ۲۴ میلیون و ۶۵۵ هزار تومان می‌تواند مانع از ادامه صعود شود، مگر آنکه افزایش شدید قیمت دلار یا جهش قابل توجه طلای جهانی شرایط بازار را تغییر دهد.

امروز قیمت سکه امامی نیز معاملات روزانه را با گپ منفی در ۶۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بازگشایی کرد و با گپ مثبت وارد کانال ۶۲ میلیون تومان شد و تا مرز ۶۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان پیش‌روی کرد. سکه در نیمه دوم معاملات با تغییر روند کاهشی شد و در زمان نگارش این گزارش ۶۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در معامله بود. حباب سکه امامی نیز یک درصد بالا رفت و ۱۲ درصد برآورد شد که معادل شش میلیون و ۷۸۰ هزار تومان است.

نیم سکه و ربع سکه نیز به ترتیب ۳۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و ۱۸ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان در معامله بود و سکه گرمی نیز نه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نرخ‌گذاری شد.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، تکنیکالیست‌ها سطح حمایتی سکه را در ۶۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان تعیین کرده‌اند و معتقدند رشد انتظارات تورمی و صعود دلار می‌تواند بازار را به سمت مقاومت ۶۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان هدایت کند. با این حال، در صورت کاهش تقاضا یا فشار فروش، احتمال بازگشت به زیر سطح حمایتی و اصلاح به کانال پایین‌تر نیز وجود دارد. تصمیمات سیاسی و اقتصادی داخلی و تغییرات انتظارات تورمی می‌توانند مسیر آتی سکه را تعیین کند

معامله‌گران بازار معتقدند که روند فعلی قیمت طلا و سکه نیاز به یک اصلاح جدی دارد. به گفته این گروه، فرصت رشد بازار به تدریج رو به پایان است و پس از این دوره، انتظار می‌رود بازار وارد فاز اصلاحی شود.

تحلیلگران بر این باورند که اگر اصلاح بازار همراه با اخبار مثبت باشد، احتمال کاهش قیمت دلار و به تبع آن قیمت طلای آبشده تا محدوده ۲۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان وجود دارد. اما در صورتی که اخبار خاصی منتشر نشود، اصلاح بازار بیشتر از نظر زمانی خواهد بود و انتظار می‌رود بازار پس از رسیدن به سطوح یاد شده، روند صعودی را دوباره آغاز کند.

با این همه،‌ در هفته‌های اخیر، احتمال مذاکرات میان ایران و آمریکا پس از بازگشت دونالد ترامپ به قدرت، مورد توجه فعالان بازار بوده است و امروز نیز حسین صفدری، معاون وزیر اطلاعات، در اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت که در حال حاضر شرایط مذاکره مهیا نیست و تأکید کرد: آمریکایی‌ها در مذاکرات به دنبال القای این دوگانه هستند که ایران یا باید عقب‌نشینی کند یا سرنگون شود."

از سوی دیگر، تحلیلگران معتقدند افزایش ورود سرمایه‌گذاران به بازار طلا و سکه در روزهای اخیر، عامل اصلی این رشد قیمت بوده است. به نظر می‌رسد که بازار طلا این روزها، حتی بدون وابستگی به نوسانات دلار و اونس جهانی، تحت تأثیر هیجانات خرید در حال رشد است.

 

منبع: donya-e-eqtesad.com