پرش به مطلب اصلی

بازدهی ۳ درصدی خودرو در میانه زمستان

· خواندن 4 دقیقه

بازدهی ۳ درصدی خودرو در میانه زمستان

دنیای اقتصاد : بررسی بازار خودرو در بهمن ماه امسال نشان می‌دهد که گرچه بهای انواع خودروهای داخلی در یازدهمین ماه از سال با رشد همراه بوده اما افزایش آن به هیچ عنوان به پای نوسانات نرخ دلار نمی‌‌‌رسد، بنابراین می‌توان گفت که بازار خودرو به دلایل مختلف در برابر افزایش قیمت مقاومت می‌کند.

بازدهی ۳ درصدی خودرو در میانه زمستان

«دنیای‌اقتصاد» برای بررسی بازار بهمن ماه خودرو، قیمت ۱۶ محصول پرتقاضای داخلی را در یک‌ماهه بهمن رصد کرد. بر این اساس در بازه زمانی مورد اشاره بهای خودروهای داخلی به طور میانگین ۲۴ میلیون تومان معادل ۳درصد افزایش را به خود می‌‌‌بیند. این در شرایطی است که بهای دلار در همین مدت زمان از ۸۱‌هزار تومان به ۹۲‌هزار و ۶۵۰ تومان (تا لحظه تنظیم این گزارش) رسیده و افزایش ۱۴.۴ درصدی داشته است.

اما رشد نرخ دلار گرچه تاثیر کمتری نسبت به گذشته -که بازار خودرو تابع بی‌چون و چرای آن بود- روی خودرو گذاشته است اما نمی‌توان ادعا کرد که کاملا بی‌‌‌تاثیر بوده است. بنابراین تا حد زیادی رشد ۳ درصدی بهای خودرو را می‌توان به نوسانات بازار ارز مرتبط دانست.

دلیل دیگری که می‌توان برای رشد بهای خودرو طی ماه میانی زمستان به آن اشاره کرد، واگذاری مدیریت ایران خودرو به بخش خصوصی در این ماه است. این اتفاق با همه تاثیرات مثبتی که می‌تواند روی صنعت خودروی کشور داشته باشد، دست کم در کوتاه‌مدت تاثیرات روانی در بازار داشته است. در واقع مدیریت خصوصی یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور اتفاق جدیدی برای فعالان بازار محسوب می‌شود که باعث ایجاد نگرانی در مورد قیمت خودرو در ادامه شده است. کمااینکه نظرسنجی «دنیای‌اقتصاد» که دو روز پیش در گزارشی تحت عنوان «آینده خودرو از لنز مخاطبان» آن را منتشر کرد نیز نشان می‌دهد که مهم‌ترین نگرانی مصرف‌کنندگان در مورد واگذاری مدیریت ایران خودرو مربوط به قیمت خودرو است. البته این اتفاق می‌تواند به لغو قیمت‌گذاری دستوری و افزایش قیمت کارخانه‌‌‌ای خودرو منجر شود اما لزوما به معنای عدم‌رشد قیمت در بازار نیست و در هر صورت از لحاظ روانی هم که شده تاثیر خود را در بازار خواهد داشت.

Untitled-1 copy

اما در میان خودروهای مورد بررسی در این گزارش، بیشترین رشد قیمت مربوط به دناپلاس اتوماتیک است، این خودرو که در اولین روز بهمن بهایی معادل یک میلیارد و 60 میلیون تومان داشت، روز گذشته یک میلیارد و 125 میلیون تومان معامله شد تا رشد 65 میلیون تومانی و 6.1 درصدی را ثبت کند.

دو محصول نیز در این بازه زمانی رشد 45 میلیون تومانی را ثبت کرده و مشترکا در رتبه دوم بیشترین افزایش قیمت قرار می‌‌‌گیرند. یکی از این محصولات پژو 207 اتوماتیک است که قیمت آن در بازه زمانی مذکور، از یک میلیارد و 25 میلیون تومان به یک میلیارد و 70 میلیون تومان رسیده تا 4.4‌درصد رشد قیمت داشته باشد. محصول دیگر هم تارا اتوماتیک است که یکم بهمن ماه یک میلیارد و 45 میلیون تومان قیمت داشت اما دیروز به بهای یک میلیارد و 90 میلیون تومان معامله شد و رشد قیمت 4.3 درصدی را ثبت کرد. رتبه سوم در این رده‌‌‌بندی نیز به شاهین اتوماتیک آپشنال می‌رسد که بهای آن در روز ابتدایی بهمن ماه یک میلیارد و 220 میلیون تومان بود اما اول اسفند در بازار یک میلیارد و 260 میلیون تومان قیمت‌گذاری شد تا رشد بهای 40 میلیون تومانی و 3.3 درصدی را داشته باشد.

اما از میان خودروهای مورد بررسی، یک محصول یعنی ری‌‌‌را کمی کاهش قیمت داشته و بهای آن از یک میلیارد و 590 میلیون تومان به یک میلیارد و 580 میلیون تومان رسیده تا افت محدود 10 میلیون تومانی و 0.9 درصدی را ثبت کند. همچنین یک محصول نیز بدون تغییر قیمت باقی مانده است. اطلس، خودروی تازه‌‌‌‌‌‌وارد بازار، در بازه زمانی مورد اشاره روی 585 میلیون تومان ثابت مانده است. دیگر محصولات نیز رشد قیمت 5 تا 35 میلیون تومانی را تجربه کرده‌‌‌اند.

منبع: donya-e-eqtesad.com